Pokud nevíte co s uvařenými vajíčky z Velikonoc, nebo jen nevíte jak si je jinak připravit, mám pro vás recept na výbornou a hlavně zdravou pomazánku. Má vysoký obsah bílkovin a díky svému složení je bohatá na vitamin E, vápník, železo a fosfor. Vaječné žloutky jsou zdrojem cholinu, který zabraňuje hromadění lipidů (tuků) a cholesterolu v organismu a vytváří také ochranu jater.

Budeme potřebovat:
– 2 vařená vejce
– 2 pl bílého jogurtu (může být i tvaroh)
– 1 čl hořčice
– špetka soli a pepře
– (pažitka/jarní cibulka)
Já tentokrát připravovala ze dvou vajec, určitě je ale lepší udělat větší množství, aby vydržela do dalšího dne. To je totiž úplně nejlepší.
Vařená vejce oloupeme, pokrájíme a vmícháme do jogurtu či tvarohu. Dochutíme hořčicí, solí a pepřem. Dle vlastní chuti můžeme přidat cibulku či pažitku.
Pomazánku si můžete dát hned, ale je lepší ji nechat odležet.
Dobrou chuť
B