Raw závin

Dnes mám pro vás tak trochu jiný recept. Budeme „péct“ raw. A pokud nevíte co raw strava znamená, maličko ji tu popíšu. Jde o syrovou stravu, která není (vysoko)tepelně upravovaná. Můžete ji připravovat pouze do 42°C. Při přípravě jde tedy spíše o sušení. Díky této tepelné hranici pokrm neztrácí výživové hodnoty, enzymy, vitamíny či minerální látky. Pokud budete chtít, mohu tu tento výživový směr více rozebrat, nebo přidat další raw recepty.

Budeme potřebovat:

– 4 banány

– 3 čl citrónové šťávy

– 2 čl skořice

– 20g chia semínek

– 150g máku

– 200g sušených švestek

– 2 jablka

Banány rozmixujeme s citronovou šťávou a skořicí, vmícháme chia semínka a rozetřeme na plech pokrytý pečícím papírem. Dáme do trouby předehřáté na 40°C a sušíme dokud se směs nespojí a nepřestane lepit. Já sušila cca 4 hodiny. Pokud nemáte u trouby možnost takto nízkého stupně, můžete péct i na 50-70°C, jen už „porušíte pravidla“ raw stravy, ale na výsledné chuti tím nic nezměníte.

Během posledních pár minut sušení si připravíme plnku. Mák rozmixujeme se švestkami a nastrouháme si oloupaná jablka. Až budeme mít plát dosušený, sloupeme z něj pečící papír, potřeme ho makovou směsí a nakonec posypeme jablky. U horního okraje necháváme alespoň 2cm, abychom závin mohli zabalit. Nakonec už jen srolujeme a necháme chviličku odležet pro lepší chuť.

Dobrou chuť

B

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *