Mrkvový dort – Nebíčko v papuľke

Dnes bych s vámi rada sdílela tento recept na mrkvový dort, který je jeden z našich nejoblíbenějších. Příprava je rychlá a velmi jednoduchá. Jak už je asi i z názvu jasné, hlavní ingrediencí je mrkev. Všichni víme, že mrkev je dobrá pro „oči“ – zrak, má ale i spoustu dalších benefitů. Pomáhá tělu přirozeně nastartovat detoxikační proces, upravuje hladinu hormonů, pomáhá v boji proti zánětům,  a podporuje činnost jater. Mimo to je bohatá na vlákninu, se kterou máme v dnešní době problém – nepřijímáme ji tolik, kolik bychom měli.

Budeme potřebovat:

Korpus

– 3 hrnky nastrouhané mrkve

– 1 hrnek ovesné mouky

– 1 hrnek drcených vlašských ořechů

– prášek do pečiva

– 3 pl medu

– 2 čl skořice

– 3 vejce

– špetka soli

– (třtinový cukr)


Krém

– 250g tvarohu

– 250g krémový/smetanový sýr (lučina, gervais, philadelphia,..)

– 1 pl medu (nebo 1 pl moučkového cukru)

– šťáva z 1 citronu

Postup:

Nejdříve si předehřejeme troubu na 180C° a začneme s přípravou korpusu. Vajíčka vyšleháme s medem (pokud si chcete dopřát či máte radši sladší dorty, do směsi přisypte cca 2 pl třtinového cukru). Do pěny přidáme ovesnou mouku, prášek do pečiva, špetku soli a skořici a znovu vše vyšleháme. Nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev a vlašské ořechy. Směs přelijeme do vysypané formy a dáme péct na cca 30 minut.


Upečený korpus necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém. Veškeré ingredience dáme do mísy a dobře vyšleháme, ochutnáme a případně dosladíme. Korpus rozřízneme na dvě části. Spodní část potřeme krémem, přikryjeme vrchní a následně pomažeme celý dort. Můžeme ho dozdobit drcenými ořechy.

Snad vám bude chutnat!

B

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *