Banánový chléb


Tento recept je opravdu jednoduchý a rychlý. Do deseti minut máte připraveno a můžete s tím do trouby. A jako bonus – je to naprostá mňamka a ještě zdravá. Skládá se ze dvou hlavních částí, „tekuté a sypké“ a nejlepší na něm je, že si ho můžete pokaždé upravit, jak jen budete chtít.


U tohoto receptu je možnost si opravdu vyhrát. Místo klasické mouky můžete použít žitnou,  ovesnou nebo klidně i drcené ořechy. Mouky můžete namixovat dle vlastní volby a výsledek bude pokaždé perfektní. Já osobně nejčastěji používám ovesné vločky, drcené ořechy a odměrku proteinu.

Budete potřebovat:

– 2 banány

– 150g mouky (ovesná, žitná, mandlová, …)

– 2 vejce

– prášek do pečiva

– 2 lžíce bílého jogurtu

– (skořice/med/ořechy)



Nejdříve si připravíme „tekutou“ směs. Rozmačkáme banány, přidáme 2 vejce, 2 lžíce jogurtu a promícháme. Dle vlastní chuti můžete přidat i med či skořici. V druhé větší míse si navážíme zhruba 150g mouky, do které přisypeme kypřící prášek a případně drcené ořechy. Nakonec přilijeme tekutou směs a vše pořádně promícháme. Směs přendáme do vysypané formy a dáme péct na cca 30 minut na 180 C°.


B

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *